Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is het oudste vakantie oord op het eiland en ligt in het zuiden van Lanzarote.

station

Dit voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot de grootste, meest bekende badplaats van Lanzarote.

Puerto del Carmen heeft drie grote zandstranden en een levendige boulevard met winkeltjes, terrasjes, restaurants en barretjes. Het haventje bestaat nog steeds en is een gezellig gedeelte van het oude centrum met een prima sfeer en goede restaurants.

station

Natuurlijk kunt u op het strand verschillende watersporten beoefenen zoals o.a. Jetski, Surfen, bananenboot, vissen, ...

Deze badplaats is ook zeer geschikt voor kinderen want de stranden lopen geleidelijk af in zee.

Puerto del Carmen biedt ook uitstekende mogelijkheden voor diepzeeduikers. Zowel kantduiken als bootduiken zijn er mogelijk.

Filmpje over Puerto del Carmen

Filmpje over Lanzarote

Of u nu van brede zandstranden houdt of eerder van de gezellige drukte van een smal zandstrand, of misschien verkiest u een kleinere baai of zelfs een rotsstrand, dit alles vindt u op wandelafstand van het appartement!

Houdt u van wandelen, dan is de eindeloze boulevard die u tot in Arecife kan volgen (15km) een leuke uitdaging. Onderweg passeert u aan de landingsbaan van de vlieghaven. Blijf hier zeker even kijken tot er een vliegtuig landt. Houdt u eerder van rust, dan is een wandeling langs de rotskust naar Puerto Calero (5km) zeker aan te raden, dit loopt deels over een aangelegde weg en deels over een zandpad. Hier is het ook zalig om aan de rotsen een duikje te nemen in het kristalheldere water van de Atlantische oceaan. Voor snorkelaars is dit een waar mekka!

Langsheen de volledige boulevard is tevens een fietspad aangelegd zodat u in alle veiligheid langs de kust kan fietsen.

Onderstaande foto's heb ik in augustus 2014 zelf gemaakt in de nabije omgeving (wandelafstand) van het appartement.

zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht zicht